З дорожнього бюджету України у 2024 році вилучено 95 млрд. гривень, вони підуть на ВПК

Новини

788Уряд України ухвалив рішення вилучити 95 мільярдів гривень, які розраховували спрямувати на будівництво та ремонт доріг. Ці гроші будуть спрямовані на розвиток оборонної промисловості. В умовах воєнного стану це рішення виглядає логічним. На які саме оборонні цілі будуть спрямовані кошти не уточнюється.

З цього приводу так висловився міністр фінансів Сергій Марченко: “Усі кошти з дорожнього фонду на наступний рік (95,2 млрд грн) також будуть перенаправлені на потреби оборони, що дасть змогу мобілізувати всі можливі внутрішні ресурси на цей напрямок. Це не тільки інвестиція в перемогу, а й створення нових робочих місць і підтримка економіки”.

При цьому ремонт доріг у міру необхідності буде проводитися. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль уточнив, що фінансування ремонту доріг і мостів буде проводитися за рахунок резервного фонду за індивідуальними рішеннями уряду та місцевих бюджетів громад. Переважно це стосуватиметься мостів і доріг, які використовуються для гуманітарних, соціальних і військових цілей. За кожним конкретним випадком виноситиметься окреме рішення.

Оцініть автора
АвтоПодбор
Додати коментар