Електронне розмитнення авто в Україні все ближче до своєї реалізації

Новини

01-depositphotos-1На початку квітня Верховна Рада України в першому читанні проголосувала за законопроєкт №10380 «Про особливості здійснення митного декларування легкових автомобілів засобами Єдиного державного порталу електронних послуг». За умовами законопроєкту, у громадян нашої країни буде можливість подачі електронної митної декларації засобами порталу «Дія».

На підставі електронної бази, буде можливість розрахунку митної вартості транспортного засобу. У розрахунок братимуться марка і модель, вік ТЗ, тип двигуна і його потужність, інші критерії. Однак такий механізм потрібно ще впровадити. Він працюватиме і для старих авто.

З цього приводу так висловився голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев: «Законопроєкт розроблено з метою забезпечення зручності подачі електронної митної декларації для митного оформлення легкового автомобіля завдяки використанню засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг протягом періоду до набуття Україною статусу членства в ЄС».

Оцініть автора
АвтоПодбор
Додати коментар