Які автомобілі вилучатимуть в українців для потреб ЗСУ, коментарі Міноборони

Новини

01_dniproНабуває чинності новий закон про мобілізацію, це станеться 18 травня 2024 року. На його підставі, це можуть робити представники ТЦК або СП, центральні та регіональні органи СБУ, підрозділи розвідувальних органів України. Причому вилученню підлягають не тільки вантажні та легкові автомобілі, а й спецтранспорт, автобуси і навіть сільгосптехніка.

Однак це не буде поголовне або масове вилучення. Як пояснили в Міноборони: “Мобілізація транспортних засобів – крайній захід, який застосовуватиметься лише в разі потреби. Вилучатимуть ті машини, що підходять для військових потреб. Якщо на одного українця зареєстровано кілька авто, то заберуть те, що більше підходить для оборонних потреб”.

При цьому вилучати автомобілі заборонено в інвалідів I або II групи, або якщо є дитина з інвалідністю. Також не підлягає конфіскації авто, яке є джерелом доходу.

Порядок повернення вилучених транспортних засобів буде таким. Авто чи інший транспорт повернуть власнику протягом 30 днів після демобілізації, якщо на ньому немає слідів пошкоджень. Якщо такі сліди є, то власнику буде повернуто вартість авто у вигляді компенсації.

Оцініть автора
АвтоПодбор
Додати коментар