Як за кордоном у Європі українцям оформити нові українські водійські посвідчення

Новини

2_main-v1700156874_77Для біженців з України, які були змушені тікати від військового російського вторгнення, відкрилися в багатьох країнах Європи спеціальні вітчизняні пересувні сервісні центри. У них швидко можна обміняти права, що закінчили термін дії, на нові міжнародні українського зразка. При цьому важливо зазначити, що водійське посвідчення України можна використовувати в країнах ЄС.

Для прикладу, новий такий пересувний пункт відкрито в німецькому місті Мюнхен. Він розташовується за адресою: Dachauer Str. 122, 80637 München. Він являє собою мікроавтобус із написом “Паспортний сервіс”. Такий транспортний засіб у змозі прийняти до 200 осіб за робочий день, а сам пункт працює з 9-00 до 18-00 за місцевим часом окрім неділі.

Що необхідно, щоб зробити заміну українських водійських прав за кордоном, вам необхідний такий пакет документів:

  • паспорт громадянина України із зазначеною в ньому пропискою або закордонний паспорт;
  • ідентифікаційний номер;
  • документ, що підтверджує зміну особистих даних (якщо зміна мала місце бути).

Під час відвідування пересувного сервісного центру за кордоном, з метою обміну або відновлення прав, вас фотографують і надсилають заявку на опрацювання в Україну в центр МВС. Якщо заявку схвалюють, то вам протягом короткого часу готують нові права на місці. Така державна ініціатива ДП “Документ” має вже 12 центрів у різних країнах Європи.

Оцініть автора
АвтоПодбор
Додати коментар