Водіїв в Україні можуть звільнити від одного з видів порушень

Новини

driver-in-business-suit-fastens-his-seat-himself-automobile-seat

Верховна Рада розглядатиме законопроєкт, який зареєстровано під номером 9210-1, де можуть змінитися умови штрафування водіїв за непристебнутий ремінь безпеки. На поточний момент і згідно з частиною 5 статті 121 Кодексу України про адміністративні порушення, якщо пасажир не пристебнутий ременем безпеки, то за це штрафують водіїв, вартість штрафу 510,00 гривень.

У разі повторного порушення величина штрафу буде збільшена до 1700,00 гривень. Після змін передбачається, що відповідальність за непристебнутий ремінь нестиме сам пасажир, і на нього буде накладено штраф у разі реєстрації правопорушення. Також законопроєкт передбачає й інші нововведення, для прикладу, посилення покарання за використання автомобіля без сертифіката відповідності.

Цей законопроєкт розглядає профільний парламентський Комітет з питань правоохоронної діяльності, після цього він піде на обговорення народних депутатів Верховної Ради. Варто уточнити, що за даними дослідження тільки 39% водіїв у країні використовують ремені, при цьому 52% пасажири на передніх сидіннях. На задніх сидіннях пасажири пристібаються лише в 12% випадків.

Оцініть автора
АвтоПодбор
Додати коментар