Вісім країн ЄС виступили проти введення в дію в Європі екологічного стандарту Євро-7

Новини

2x211-2Як передбачалося, новий екологічний стандарт Євро-7 мали ввести в країнах Європейського Союзу з 2025 року. Однак одразу вісім країн виступили з ініціативою скасування введення цього стандарту. Можна сказати, що Франція, Болгарія, Італія, Словаччина, Румунія, Польща, Угорщина і Чехія вступили в коаліцію, і їхніх голосів буде достатньо, щоб цю вимогу було скасовано.

Раніше лише низка лобістських груп і деякі автовиробники виступали проти запровадження такого стандарту. Однак зараз за скасування нововведень виступають цілі країни. Як вважають деякі фахівці, Євро-7 не допоможе істотно знизити викиди СО2, але при цьому доведеться досить сильно підвищувати вартість автомобілів.

За такої динаміки можна очікувати, що найближчим часом нові екологічні норми для легкових автомобілів збережуться на рівні Євро-6. При цьому зростаюча популярність електрокарів також відіграє відчутну роль у тому, щоб новий стандарт для авто з ДВЗ не запроваджували, а зовсім і поступово позбавлялися від них для масового покупця.

Оцініть автора
АвтоПодбор
Додати коментар