Українців у Німеччині штрафуватимуть за українські номерні знаки на автомобілях

Новини

777_11-2Як повідомило відоме німецьке видання Deutsche Welle, з посиланням на відповідне міністерство Німеччини, з 01 березня 2024 року закінчується термін перехідних положень, які дозволяють українським громадянам, які перебувають у цій країні, їздити на автомобілях з українською реєстрацією.

Це означає, що з 01 квітня 2024 року за українські номери штрафуватимуть водіїв на суму 70 євро плюс один штрафний бал. Варто уточнити, що за 8 штрафних балів у цій країні вилучають водійське посвідчення.

Щоб змінити реєстрацію транспортних засобів у Німеччині, українцям необхідно довести, що цей автомобіль належить їм, а значить надати техпаспорт або інший документ. А з цим у багатьох співвітчизників, які виїхали за кордон, є проблеми, оскільки багато автомобілів не є прямою власністю або не мають потрібних документів.

Також залишається відкритим питання проходження обов’язкового техогляду. Це сильно стосується екологічного стандарту транспортного засобу, що для багатьох авто з українською реєстрацією буде проблемою. На поточний момент також є проблеми з отриманням німецького страхового поліса автоцивільної відповідальності у таких ситуаціях.

Оцініть автора
АвтоПодбор
Додати коментар