Україна стала першою державою, де достатньо мати лише електронне водійське посвідчення

Новини

04_132citВ Україні дозволяється використовувати тільки електронне водійське посвідчення, Кабінет міністрів підписав зміни до двох постанов, які регулюють отримання водійського посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів. Це зробило нашу країну першою у світі, де водій може користуватися лише електронною версією документа.

14 грудня 2022 року Постанова №1299 набула чинності та законодавчо стала дозволеною, але на практиці ще не було реалізовано таку можливість. На поточний момент українські водії можуть скористатися однією з можливостей:

  • оформленням тільки електронних версій документів, що дають повноцінне право керувати транспортним засобом;
  • оформленням звичних пластикових бланків посвідчень водія, їхні копії також можна пред’являти в застосунку “Дія” в електронному кабінеті водія.

Обидві ці можливості рівнозначні. Про це так висловилися в Головному сервісному центрі МВС: “Електронні варіанти документів – Е-посвідчення водія та Е-свідоцтво про реєстрацію транспортних засобів, стануть повноцінною альтернативою пластикових документів. Громадяни зможуть заощадити, не сплачуючи за бланкову продукцію”.

Оцініть автора
АвтоПодбор
Додати коментар