У Європейському Союзі суттєво посилять екологічні норми для вантажівок і автобусів

Новини

777_01За статистичними даними, представленими Європарламенту, в ЄС 25% усіх парникових газів, що виділяються автомобілями, припадає на великовантажний транспорт – вантажівки та автобуси. Вони ж є причиною забруднення екології в 6% від загального обсягу забруднення.

У зв’язку з цим Європарламент істотно посилив екологічні вимоги для вантажного та автобусного транспорту. Ці зміни буде реалізовано в найближчій перспективі. Так, заплановано скорочення до 45% усіх шкідливих викидів від вантажівок і автобусів уже до 2030 року. На 65% до 2035 року, і на 90% до 2040 року.

При цьому є вимога, де всі міські автобуси мають бути екологічно чистими вже з 2030 року, а туристичні та міжміські автобуси прирівняні до вантажівок за екологічними показниками. Виняток і відтермінування до 2035 року дали автобусам, що працюють на біометані.

Однак такі вимоги не є реалістичними, про це заявили в Міжнародному союзі автомобільного транспорту (IRU). На думку фахівців, у Європейському Союзі немає належної інфраструктури, а електричні мережі не можуть бути модернізовані найближчим часом або навіть у середньостроковій перспективі. Для цього немає жодних регіональних програм.

Оцініть автора
АвтоПодбор
Додати коментар