Система контролю уваги водія в ЄС стане обов’язковою в автомобілях з липня 2024 року

Новини

787_111-3У Європейському Союзі автовиробників зобов’яжуть встановлювати на нові автомобілі систему контролю уваги водіїв. Такі вимоги стануть обов’язковими з липня 2024 року. Варто зазначити, що подібні вимоги вже діють з 2022 року в країнах ЄС. Це і вібрація на кермі або напис на дисплеї автомобіля з рекомендацією зупинити автомобіль і відпочити.

Однак, як вважає польська обсерваторія безпеки дорожнього руху ITS, ці попереджувальні або інформаційні дії недостатні. За даними статистики Єврокомісії, кожна п’ята аварія на швидкісному шосе трапляється через втому або засинання водія.

Щоб запобігти аварійним ситуаціям, в автомобілі буде встановлено систему камер, яка відстежуватиме положення очей водія, голови та рівень залученості в керування транспортним засобом. Активуватися система буде автоматично на швидкості від 20 км/год.

Передбачається, що крім вібрації і попереджувальних повідомлень, інформацію до водія така система доводитиме і за допомогою звукових сигналів. Також передбачаються попереджувальні сигнали і для тих водіїв, хто говорить або користується телефоном під час руху.

Оцініть автора
АвтоПодбор
Додати коментар