Платні дороги можуть з’явитися в Україні в найближчому майбутньому

Новини

17_623_zafiraРеалізація проєкту платних доріг в Україні була припинена через повномасштабну війну, оголошену нашій країні путінським режимом РФ. Однак у середині 2023 року планується повернутися до цієї теми, що може означати появу платних доріг уже найближчим часом.

Водіям, які пересуваються в Дніпропетровській, Львівській, Київській, Одеській та Полтавській областях варто приготуватися до оплати за проїзд деякими дорогами. На поточний момент зареєстровано відповідний законопроєкт, який покликаний повністю підготувати законодавчу базу під будівництво. Також триває підготовка техніко-економічного обґрунтування проєкту.

Орієнтовна вартість будівництва платних доріг 6,5 мільярда $. Фінансування планується здійснювати з держбюджету. Про це так висловився голова Держагентства відновлення Мустафа Найєм: “Зараз робимо ТЕО для Дніпропетровської, Київської, Львівської, Одеської та Полтавської областей. Загальна вартість становитиме майже $6,5 млрд. Ми фактично зареєстрували законопроєкт, який дозволяє нам це зробити, і ми розуміємо, як це робити. Я думаю, що це один із найперспективніших проєктів у нашій країні”.

На цьому етапі також триває і пошук інвесторів, уже є кілька компаній з Європейського Союзу, які висловили свою зацікавленість. Старт проекту не обов’язково буде приурочений до моменту закінчення війни.

Оцініть автора
АвтоПодбор
Додати коментар