Після конфіскації водійського посвідчення доведеться заново вчитись в автошколі – на кого діє правило

Новини

777_3-2За керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння в Україні діють дуже жорсткі покарання. Серед інших заходів винуватцю також загрожує конфіскація водійського посвідчення і заборона на право керувати автомобілем. При цьому, після закінчення терміну конфіскації, деяким особам доведеться повторно навчатися в автошколі, а потім складати теоретичні та практичні іспити. Така вимога діє не на всіх.

Ситуацію так прокоментував Віктор Залюбовський, начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Рівненській області: “Після того, як термін позбавлення минув, громадянам потрібно повернути водійське посвідчення. Особам, які позбавлені права на керування за ст. 130 та/або ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення, водійське повертають. Однак після обов’язкового проходження позачергового медичного огляду та складання теоретичного і практичного іспитів у сервісному центрі МВС. Якщо у водія є дві або більше категорій, іспити складаються за вищою категорією, зазначеною у водійському посвідченні”.

При цьому тимчасове посвідчення, видане вперше на 2 роки, остаточно конфіскують, якщо порушується ст. 130 та/або ст. 124. Такій особі необхідно пройти повторну підготовку в автошколі та скласти теоретичний і практичний іспити в сервісному центрі МВС. Після цього йому знову буде видано тимчасове посвідчення терміном на 2 роки.

У будь-якому разі конфісковане водійське посвідчення зберігатиметься в сервісному центрі МВС за місцем проживання порушника.

Оцініть автора
АвтоПодбор
Додати коментар