Для власників автомобілів в Україні може з’явитися абсолютно новий вид штрафів

Новини

480Найближчим часом Верховна Рада України розгляне законопроєкт №9642, який передбачає запровадження для власників автомобілів нового виду штрафу. Йдеться про покарання за вчинення водієм дрифтування або дрифту. (Дрифт – спеціальна техніка проходження на швидкості повороту шляхом відправлення транспортного засобу в контрольований занос. Це також є видом спорту, і під нього спеціальним чином готують автомобілі).

Штрафні санкції за дрифт на дорогах загального користування планується встановити в розмірі 8,5 тисяч гривень. У разі повторного порушення штраф збільшиться до 17,0 тисяч гривень, і водночас у водія вилучать водійське посвідчення терміном від півроку до одного року. Штрафи матиме право виписувати Нацполіція.

Варто уточнити, що штраф за дрифт накладатиметься на водія тільки в тому разі, коли він навмисне здійснює такий прийом під час керування транспортним засобом. Ще однією причиною розгляду Урядом цього законопроєкту є несанкціоновані змагання з дрифту в межах міста у вечірній та нічний час. Це створює додатковий шум і підвищується ймовірність скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Оцініть автора
АвтоПодбор
Додати коментар