Для повністю автономних безпілотних систем автомобілів планується впровадити четвертий сигнал світлофора

Новини

11617146_5f48c6e27d581Вчені та автомобільні концерни, що розробляють технології повністю безпілотних автомобільних систем, пропонують впровадити четвертий сигнал світлофора. Поряд зі звичними нам трьома сигналами, значення яких не зміниться, планується введення додаткового четвертого білого кольору, він дослівно означатиме «йди за транспортом, який йде попереду».

Білий сигнал розрахований на безпілотні системи, для них він означатиме, що слід рухатися за авто, яке йде попереду. Якщо такий автомобіль їде, то слід їхати за ним, а якщо зупиняється, то потрібно також зупинитися.

Причиною такого нововведення стало спрощення і раціоналізація порядку і черги руху транспортних засобів в інтенсивних потоках. Як порахували вчені, автопілоти зв’язуватимуться один з одним, і ефективно розподілятимуть послідовність і черговість руху транспортних засобів.

Вони з’ясували, що наявність 10% безпілотних систем скорочує час руху в інтенсивних потоках на 3%, а якщо їхню кількість підняти до 30%, то час простоїв на дорогах скорочується на 10%. Білий сигнал світлофора допоможе таким системам ще краще оптимізувати рух автомобілів.

Оцініть автора
АвтоПодбор