Які можна дати рекомендації під час вибору найкращого міського автомобіля?

Новини

Вартість експлуатації легкового автомобіля один з найважливіших критеріїв його вибору, особливо це стосується міських жителів. Якщо ви запланували купівлю автомобіля для міста і щоденного використання, то на які критерії при його виборі варто звертати увагу. Опустимо ціновий критерій, тоді важливо звертати увагу на:

  1. Об’єм двигуна – для міських умов підійде малолітражне авто, з об’ємом двигуна до 1.6 літра, так вдасться заощаджувати на витраті палива.
  2. КПП – традиційно вважається автоматична коробка передач найкращим варіантом, якщо її порівнювати з механікою. Вона особливо добре себе проявляє під час руху в заторах, плюс дозволяє дещо збільшити моторесурс двигуна.
  3. Тип палива – рекомендується бензин, адже вартість дизеля істотно зросла за останній час, і він далеко не завжди призводить до економії. Плюс з часом може з’явитися ризик того, що ваш дизельний автомобіль не допустять для проїзду центром міста, такі обмеження запроваджують і ще запроваджуватимуть у майбутньому.
  4. Маневреність і габарити – хорошим вибором будуть малогабаритні авто для міського циклу з невеликим радіусом розвороту. Вважається вдалим радіус розвороту авто в межах від 4.5 до 5.6 метра.
  5. Безпека – тут економити не варто. До подушок безпеки та ABS варто доповнити систему моніторингу сліпих зон, помічник паркування тощо.
  6. Додаткові опції – комфорт їзди теж важливий критерій для міста, це стосується насамперед якісного клімат-контролю. Також варто звернути увагу на підігрів сидінь, мультикермо тощо.

Ідеального автомобіля для міського жителя немає, але врахування зазначених вище критеріїв допоможе зробити його економічнішим, безпечнішим і зручнішим в експлуатації.

Оцініть автора
АвтоПодбор