В Україні можуть заборонити примусову евакуацію транспортних засобів у період воєнного стану

Новини

1_31Верховна Рада розглядатиме законопроект, зареєстрований під номером 9092, який передбачає заборону на примусову евакуацію транспортних засобів у період дії воєнного стану. Мотивація реєстрації законопроекту полягає в необхідності забезпечення захисту прав громадян у воєнний час.

Інспектори з паркування, а також Національна поліція, мають право видавати накази про евакуацію неправильно припаркованих транспортних засобів. Законопроект передбачає обмеження для таких ситуацій. Як ідеться в примітці, морально неприпустимо карати громадян за порушення правил паркування під час війни, коли вони можуть бути змушені залишити свої транспортні засоби та шукати укриття для захисту свого життя і здоров’я.

Зміна в законодавстві передбачатиме доповнення Адміністративно-процесуального кодексу новою приміткою, яка уточнює, що тимчасове затримання транспортних засобів інспекторами з паркування не застосовується на території, на якій запроваджено воєнний або надзвичайний стан, якщо цей законопроект затвердять.

Оцініть автора
АвтоПодбор