Світові країни лідери взяли курс на електрифікацію автомобілів, що буде з АЗС, думка фахівців

Новини

05-64_matizПрактично всі розвинені країни взяли курс на електрифікацію автомобілів, при цьому кожна з них має розвинену мережу автозаправних станцій. Що буде з ними, це питання вирішили ретельніше вивчити фахівці.

На їхню думку, великі гравці ринку і невеликі компанії стануть переходити на статус зарядних станцій. При цьому передбачається, що вони стануть комплектуватися спеціальними системами швидкої зарядки, що передбачає значний заряд акумуляторів електрокара за 10-15 хвилин.

Такий перехід зіграє на руку у двох напрямках для колишніх власників комплексів АЗС. Адже часто разом із заправками розташовуються кафе, магазини, ресторани та інша інфраструктура. У процесі зарядки автомобіля, відвідувачі будуть їх відвідувати і здійснювати покупки.

Також переобладнання АЗС на зарядні станції підвищеної потужності призведе до втрати популярності одиночних зарядних терміналів, де тимчасовий простій автомобіля займає кілька годин. Фахівці уточнили, що популярності набудуть і невеликі станції домашнього використання, що дають змогу під’єднувати автомобіль на ніч у домашніх умовах.

 

Оцініть автора
АвтоПодбор