Новий штраф для водіїв в Україні, про що слід знати

Новини

83lЯкщо водії у нас в країні перевозять дітей, то слід знати певні правила у цьому зв’язку. В Україні забороняється перевозити дітей на передньому, а також задньому сидінні без додаткових стримувальних систем (автокрісло). Це стосується дітей, зріст яких незалежно від віку не перевищує 145 сантиметрів. У всіх випадках, що не підпадають під цю вимогу, слід використовувати автокрісло.

Слід також знати, що штрафом каратимуться водії тих транспортних засобів, пасажири яких провозять дітей на руках, незалежно від того, де вони сидять: на передньому чи на задньому сидінні. Якщо дорожня поліція зареєструє порушення і факт провезення дітей на руках у пасажира, то водієві загрожує штраф у розмірі 510,00 гривень. У разі повторного аналогічного порушення величина штрафу зросте до 850,00 гривень.

Під стримувальною системою для дітей розуміється пристосування, здатне утримувати маленького пасажира в сидячому або нахиленому положенні, яке може знизити ризик травмування дитини під час аварії або різкого гальмування.

Оцініть автора
АвтоПодбор