У Німеччині спростять процедуру отримання водійських прав для професійних водіїв з України

Новини

01_11012Кабінет міністрів Німеччини схвалив законопроєкт, у якому прописані зміни до Закону про кваліфікацію професійних водіїв. Згідно зі змінами, передбачається спрощення процедури отримання німецького водійського посвідчення для українців, які мають професійні навички керування транспортними засобами.

Зокрема, буде спрощено визнання кваліфікаційних свідоцтв українських професійних водіїв та конвертацію українських водійських посвідчень на всій території Німеччини. Таким чином Федеральне міністерство цифрових технологій і транспорту (BMDV) спростило можливість працевлаштування для українських водіїв у комерційній професійній сфері.

Таке рішення було ухвалено у зв’язку з нестачею кваліфікованого персоналу в Німеччині, здатного займатися комерційними перевезеннями. Щоб підтвердити свою кваліфікацію, українцям у Німеччині необхідно пройти додаткове навчання, а потім тестування. Також передбачається, що надаватимуться цифрові уроки, що полегшують навчання, а сам іспит складатимуть вісьмома іноземними мовами, крім німецької. А саме: англійською, арабською, хорватською, польською, румунською, турецькою, українською та російською.

Також німецький Уряд припускає ввести Україну до списку країн Додатку 11, до Постанови про водійські права. Це дасть нашим водіям можливість обміняти українські права на німецькі без складання іспиту.

Оцініть автора
АвтоПодбор
Додати коментар